מאמרים על חלומות
מאמרים חלומות
חלומות בגישה יונגיאנית דברי חלומות – היחיד והחלום, השבט והמיתוס / ד”ר מיכה אנקורי המטפל והטיפול בעולמו הפנימי של המטופל (הטרנספרנס בחלומות) / עדית אנקורי הניתוח הכמותי של תוכני חלומות / דקל שלו טכניקות של דגירת חלומות על חלומות בספרות ושירה / רות נצר זמן שינה / דרורית גור–אריה רות נצר / ‘החיות החכמות המאכלסות…
חלומות בזוגות הטרוסקסואלים
Dream Interpretation With Heterosexual Dating Couples Misty R. Kolchakian1,2 and Clara E. Hill1 התקציר הוכן ע”י: שמרית מנשה (סטודנטית לפסיכולוגיה) Dreaming, Vol. 12, No. 1, March 2002 הספרות המטפלת במערכות יחסים בין בני זוג מתמקדת ומרחיבה דבריה לגבי זוגות נשואים בעוד שהתייחסותה לזוגות שנמצאים במערכת יחסים קבועה אך שאינם נשואים מצומצמת הרבה יותר. חשיבות רבה…
הקשר בין מצוקה שלאחר לידה אצל גברים ונשים לבין עבודה רגשית בחלומותיהם בזמן ההריון / רעיה שריד
הקשר בין מצוקה שלאחר לידה אצל גברים ונשים לבין עבודה רגשית בחלומותיהם בזמן ההריון / רעיה שריד, פסיכולוגית קלינית סיכום ממצאי עבודת גמר לתואר מוסמך, המחלקה לפסיכולוגיה, האוניברסיטה העברית בירושלים, שנכתבה בהנחיית פרופ’ תמר קרון תקציר: כיום ידוע כי 10%-20% מהנשים לאחר לידה לוקות בדיכאון לאחר לידה. לאחרונה נמצא שגם כ- 10% מהגברים סובלים ממצוקה…
חלום צלול – מצב תודעה מעורב של חלימה וערנות
מטרת המחקר דלעיל היתה לבדוק מדדים נוירופיזיולוגים של חלומות צלולים. מבחינה פנומנולוגית חלומות צלולים מהווים מצב תודעתי מעורב. מצד אחד מדובר בחלום, שהינו בעצם מצב האלוצינטורי תקין, אבל בעוד שבחלום רגיל אין החולם מודע לכך שמדובר בדמיון, הרי לחולם הצלול יש מודעות לכך שהוא חולם, ולעיתים אף יש לו יכולת שליטה מסויימת במתרחש. ההנחה העקרונית…
DREAM THEORIES AND SCIENCE OF DREAMING / Dr. Raz Even
facebook Email : razeven.dreams-at-gmail.com
תקצירי הרצאות לכנס החלומות
לתוכנית הכנס של האגודה הישראלית לפסיכותרפיה הרצאות פרופ’ שמואל ארליך: חלום, סמל ומציאות נפשית “פירוש החלום” נחשב לאבן הפינה והמסד שהפסיכואנליזה ניצבת עליו וצומחת ממנו. אתמקד בגלגולי דרכו של פרויד אל הגילוי שהחלום צופן פשר ומצפין משמעות, ובהשלכות העיקריות של תגליתו לגבי המציאות הנפשית ומקומה בחיי האדם. “החלום מחובר בטבורו ללא-מודע” – והחלום הוא גם…
הניתוח הכמותי של תוכני חלומות / דקל שלו
הניתוח הכמותי של תוכני חלומות מאת: דקל שלו מתוך : הספו מאה שנים של חלומות שראה אור בהוצאת אוניברסיטת תל-אביב ע”ש חיים רובין ב־1953, בדיוק בשנה שבה פרסמו אסרינסקי וקלייטמן את מאמרם רב־ההשפעה על תנועת עיניים בשינה, פרסם הפסיכולוג קלווין הול מאמר חשוב אחר, שהיה לאחת מאבני היסוד של גישה פסיכולוגית חדשה לחלומות, הגישה האמפירית־קוגניטיבית….
טכניקות של דגירת חלומות
Dreaming, Vol. 13 No. 4, June 2003. Personal Problem-Solving Using Dream Incubation: Dreaming, Relaxation, or Waking Cognition? Gregory L. White and Laurel Taytroe תמצת את המאמר: עידן נוני (בוגר החוג לפסיכולוגיה) טכניקות של דגירת חלומות (Dream Incubation) עובדות באמצעות ריכוז והפניית הקשב לבעיה ספציפית זמן קצר לפני השינה בציפייה שתהליכי חלימה קוגניטיביים או רגשיים ישפיעו…
חלומות פוסט-טראומה/ מאת יהויקים שטיין
מתוך פרק 6 בספר: הלא מודע במדע ובפסיכואנליזה מאת ד”ר יהויקים שטיין לפרשת הולדתו הדדוקטיבית של יצר המוות להורדת המאמר המלא בפרק זה אחשוף את ההתעלמות המתמשכת של הפסיכואנליזה מהקושי שבהתאמת חלומות הזוועה והחלומות הפוסט-טראומטיים החוזרים ונשנים למסגרת של תורת היצרים הפרוידיאנית. התעלמות זו, שהיא בבחינת לקונה, חסמה את הזרימה המדעית…
רות נצר / ‘החיות החכמות המאכלסות את שנתך’: על סמל החיה והחיה בחלומות
מאמר מאת : רות נצר המיתוס המרכזי של התרבות האנושית, ובעיקר של התרבות המערבית, הוא נצחון ואילוף החיה ואף הריגתה או הקרבתה. האל, המלך הקדמון והגבור – מתואר כמי שיכול לנצח את החיה הקדמונית ולשלוט בה. או כמי שמלווה על ידי חיה שהוא שולט בה והיא מסמלת את כוחו. התודעה האנושית ביסודה מחייבת את ההמעטה,…