24.11.11 – ענת פרי: מרחב החלימה כמצע לטרנספורמציה

24.11.11 – ענת פרי: ” על חלימה חמלה והחלמה – מרחב החלימה כמצע לטרנספורמציה“ אוגדן, בהשראתם של ביון וויניקוט כותב בספרו – This Art of Psychoanalysis , כי מטופל פונה לטיפול, בגלל חלומות שנקטעו, המפרים את שנתו, או חלומות שלא נחלמו כלל. חלומות שלא ניתן לחלום אותם הם אזורים מתים, מודרים או מנותקים בנפש, שלא…

Read More

תופעת “שיתוק שינה”, וחווית הנוכחות הזרה

שיתוק שינה (sleep paralysis) שיתוק שינה הינה תופעה שכיחה יחסית, אך לא לגמרי מוכרת. מדובר בתופעות המתרחשות במצבי מעבר בין ערות לשינה או בין שינה לערות. במצב זה האדם מודע לסביבה, אך גופו משותק שיתוק רפוי – שדומה בעצם להיפוטוניה הרגילה בעת שנת החלום ולעיתים חווה הלוצינציות של ראייה או שמיעה או מגע. הזיות שמופיעות…

Read More

גישה משלימה להתבוננות בחלומות / אורה גבריאלי

תנו לחלומות לחיות / גישה משלימה להתבוננות בחלומות אורה גבריאלי בגבעתיים נחבא גן סמוי גדול שאיש אינו יודע על קיומו ובו שני צוקים פראיים, צמחיה טרופית, דקלים וכרי דשא [מתוך חלום שנבקר בו בהמשך]. יש הרבה דרכים לעבוד עם חלומות – אותן התרחשויות ליליות מוזרות שכולנו חווים מדי לילה. הפסקאות הבאות הן הצעה לדרך שונה…

Read More

חלומות צלולים – מצב תודעה היברידי של חלימה וערנות

מטרת המחקר דלעיל היתה לבדוק מדדים נוירופיזיולוגים של חלומות צלולים. מבחינה פנומנולוגית חלומות צלולים מהווים מצב תודעתי מעורב. מצד אחד מדובר בחלום, שהינו בעצם מצב האלוצינטורי תקין, אבל בעוד שבחלום רגיל אין החולם מודע לכך שמדובר בדמיון, הרי לחולם הצלול יש מודעות לכך שהוא חולם, ולעיתים אף יש לו יכולת שליטה מסויימת במתרחש. ההנחה העקרונית…

Read More

טכניקה של דגירת חלומות

לקריאת הרשימה המלאה: http://www.dreamtheory.org/dreamforum1/?p=349 תמצת את המאמר: עידן נוני (בוגר החוג לפסיכולוגיה) טכניקות של דגירת חלומות (Dream Incubation) עובדות באמצעות ריכוז והפניית הקשב לבעיה ספציפית זמן קצר לפני השינה בציפייה שתהליכי חלימה קוגניטיביים או רגשיים ישפיעו בדרך שתסייע להגעה לפתרון הבעיה לתיאור השיטה בתקופה הקדומה ראו: חלומות אינקובציה והזמנת חלום בעולם העתיק החוקרים מציגים מחקרי…

Read More

מאפיינים פורמאלים של תודעת החלום

התכונות העיקריות לגבי תודעת החלום הן (בהתבסס על הובסון ואחרים): 1 . חוסר התמצאות בזמן, במקום ובלבול בזהות הדמויות. חוסר ההתמצאות בזמן יכול לנבוע מירידה בפעילות האונה הקדמית האחראית על תפיסת רצף הזמן. אבל הבלבול בזהויות הנו מורכב יותר, שכן יכולים להופיע צרופים שונים (דחיסה של כמה דמויות לדמות אחת), או מצב בו מופיעה דמות…

Read More